Zombies som kursledare?

timthumb

Vem som helst kan bli kursledare om vad som helst. Ta bara det här som exempel: En kurs om att överleva zombiekatastrofen

Det här är inget nytt påfund. Kursen har körts sen 2011. Tydligen måste den vara populär. Jag fattar ingenting. Är folk på riktigt rädda för att skiten ska träffa fläkten på värsta möjliga sätt? Eller har de helt enkelt alldeles för mycket tid?

I sex träffar om 2,5 timme ska man gå igenom följande:

Med zombiekatastrofen som inramning vill vi på ett lättsamt sätt närma oss olika hot mot dagens samhälle som naturkatastrofer, pandemier, ekonomisk kollaps och klimatförändringar.

Tillsammans kan vi alltså både lära oss ett och annat om både zombies och hur man hanterar lite mer jordnära problem som uppstår när samhällets funktioner är satta ur spel för kortare eller längre tidsperioder. Vad är egentligen viktigt?

Vi kommer vid cirkelträffarna gå igenom grundläggande zombiekunskap, vad för förnödenheter med mera du behöver hemma och på resande fot, gruppdynamik, generell katastrofberedskap och överlevnad. Tänk efter före!

Jag kan hålla med om att man ska tänka efter före. Kanske det här är bästa möjliga möjlighet att förbereda sig för en katastrof av Hollywood-episka proportioner?

Akta er för zombies!

 

Published by

Jonas

Jonas: Writer. Talker. Thinker. Wine drinker. Brand builder. Tennis player. Family guy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *